Vrij van ontsierende plekken? Huidoneffenheden verwijderen!

Meestal worden we geboren met een mooi zacht babyhuidje. Naarmate de jaren verstrijken en we ouder worden en de zon haar o zo heerlijke, maar ook o zo vernietigende werk heeft gedaan, dan ineens lijken vanuit het niets de huidoneffenheden zoals plekken, bobbels en vlekken te voorschijn te komen op onze huid.

Kortom, zijn we de dertig eenmaal gepasseerd, dan zien we ze onherroepelijk komen, de huidoneffenheden en vlekken op gezicht en lichaam. Meestal zijn ze volstrekt onschuldig, maar ze worden wel als cosmetisch storend ervaren.

Fibromen of steelwratjes

fibroom-in-tekst

Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes en staan ook wel bekend als steelwratjes. Deze naam danken ze aan hun verschijningsvorm: ze zijn langwerpig en zien eruit als een soort steeltje aan de huid. Ze zijn huidkleurig of soms ietwat donkerder van kleur. U ziet ze vaak op plekken waar veel wrijving is, zoals in de hals (door een kraag van een blouse of het dragen van een ketting), de liezen en oksels. Ook komen ze voor op het gezicht (oogleden) en de borsten.

Couperose / Teleangiëctastieën / Spinneavus / Bloedblaartjes

Couperose of teleangiëctastieën, spinneavus (spinnetje), of bloedblaartjes zijn tijdelijk of chronisch verwijde oppervlakkige haarvaten of cappillairen in de huid. De wanden van deze bloedvaten zijn voorzien van gladde spiervezels waardoor ze kunnen verwijden als de lichaamstemperatuur te hoog wordt of vernauwen als de temperatuur te laag wordt. Door verschillende oorzaken kunnen deze spiervezels worden beschadigd waardoor hun functie verloren gaat en het bloedvat chronisch “open” blijft staan. Dit probleem verdwijnt bijna nooit vanzelf.

Verruca seborroica

Verruca seborroica is een goedaardige ouderdomswrat. komen vaak voor bij mensen die vroeger vaak in de zon hebben gezeten. Kunnen van heel klein tot wel enkele centimeters groot zijn.

Hyperkeratose

Hyperkeratose is een teveel aan verhoornde cellen en is een stoornis in het evenwicht tussen aanmaak en afstoot van hoorncellen. Het is een goedaardige maar cosmetisch storende aandoening

Je kunt naar de dermatoloog. Die snijdt het weg en klaar is kees. Maar daar krijg je wel een litteken voor terug.

Veel huidoneffenheden kunnen weggehaald worden zonder achterlating van een litteken. Er komt namelijk geen mes aan te pas. Deze behandeling gebeurt met een steriele naald en 2 soorten stroom. De zogenaamde blend-techniek. Soms verwijs ik u eerst door naar een arts om de plek te laten controleren, voordat ik de plek verwijder.

Uiteraard is een intakegesprek onontbeerlijk en noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de plek geschikt is om met de blendtechniek de huidoneffenheid te behandelen.

Neem direct contact op of vraag een intakegesprek aan!