Elektrisch ontharen of IPL Ellipse de oplossing voor overbeharing.

Er bestaan verschillende ontharingsmethoden.  Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren, en body sugaring bieden een tijdelijke oplossing. De methodes die in vrijwel alle gevallen definitief afrekenen met overtollige haargroei zijn IPL en elektrisch ontharen.
Wij geven u graag advies over de keuze van een van de methoden.

Ontharen met IPL Ellipse

Hoe werkt de behandeling met de Ellipse?

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid.
Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte
wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor
er geen nieuw haar meer kan groeien. Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar
het haar te krijgen wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht (vergelijkbaar met gel die
wordt gebruikt bij echo-onderzoek). Vervolgens wordt het handstuk van de Ellipse na elke lichtflits
verplaatst over het te behandelen gebied.

Kunnen alle haren worden behandeld?

Aangezien de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht in het haarpigment, melanine,
en de huidskleur is de behandeling het meest effectief bij donkere haren en lichte huid. Het
Ellipse-systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten
haar en huidskleuren zijn voorgeprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan elk huid- en haartype.

Hoe lang duurt een behandeling met de Ellipse?

Het glasprisma van het Ellipse-handstuk, waarmee het licht naar de huid wordt geleid, is 1
bij 5 centimeter, waardoor een groot aantal haren in één enkele lichtflits wordt behandeld. Een
gezichtsbehandeling duurt ongeveer 20 minuten, een behandeling van de rug of van beide benen
neemt 60 tot 120 minuten in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan,
vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Moet ik voor of na de behandeling speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn.
Het is overigens wel van belang om 4 weken vóór de behandeling geen haren meer te
epileren of middels harsen te verwijderen, scheren mag wel. Zo zijn er zo veel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment (melanine), is het ook verboden om te zonnebaden tenminste 4 weken voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet, neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling niet uitgevoerd wordt. Over het algemeen is nabehandeling van uw huid niet nodig, hoewel mensen met een gevoelige huid gedurende een paar dagen een verzachtende crème kunnen gebruiken.

Hoeveel Ellipse-behandelingen heb ik nodig?

Haargroei is een cyclisch proces: haarzakjes bevinden zich afwisselend in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen dan worden behandeld. Haarzakjes in de rustfase moeten dus “wachten” tot ze zich in die periode van groei bevinden en door middel van de Ellipse behandeld kunnen worden. Hierdoor is het noodzakelijk de behandelingen te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd. Over het algemeen heeft u 6 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden.

Elektrisch ontharen

Onze salon is gespecialiseerd in ontharen. Door deze specialisatie is vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk, uiteraard afhankelijk van uw polis.

Met elektrische epilatie worden storende haren in het gezicht definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrische epilatie: diathermie en de blendmethode. Uw geregistreerde schoonheidsspecialist bepaalt aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is.

Elektrische epilatie is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfolikel (het haarzakje waarin de haar groeit) vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en stopt de groei.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 of 2 jaar. Hoeveelheid haren, de tijdsduur van 1 behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen 2 behandelingen wordt wel steeds groter.

U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht, zoals bijvoorbeeld gebeurt  tijdens de overgang.

Neem direct contact op of vraag een intakegesprek aan!