Deze behandelingen worden door onze huidtherapeut Aleksandra uitgevoerd.

 

WAT IS EEN CHEMISCHE PEELING?

Een chemische peeling is peeling die gemaakt is op basis van zuren. Het doel van een chemische peeling is het verbeteren van huidonregelmatigheden, denk bijvoorbeeld aan acne littekens, rimpels, pigmentvlekken en algemene huidverbetering bij vale en vermoeide huid. De zuren in de chemische peeling verweken de huid waardoor de bovenste huidlaag gedurende 14 dagen na de behandeling afschilfert. Om een hardnekkig huidprobleem aan te pakken zijn meestal meerdere behandelingen nodig, deze worden dan in de vorm van een kuur toegepast.  Geadviseerd wordt om minimaal 3 en maximaal 6 behandelingen te nemen.
WAT HOUDT DE BEHANDELING IN?

Tijdens een intake gesprek die vooraf aan de behandeling plaats vindt worden uw klacht en wensen uitgebreid besproken. Dit is noodzakelijk om de juiste keuze te kunnen maken. Tevens krijgt u uitleg over de huidverzorging gedurende het behandeltraject.

Hoewel er verschillende soorten peelings zijn is er een vaste opbouw van de behandeling. Deze is als volgt:

de voorbereiding
de behandeling
de nabehandeling

VOORBEREIDING

Het voorbereiden van de huid is het belangrijkste onderdeel! Dit houdt in dat u eerst 3 tot 4 weken de huid op de juiste manier leert te verzorgen. In de praktijk blijkt namelijk dat mensen  vaak niet goed weten hoe ze de huid moeten verzorgen of uit gemak jaren lang hetzelfde potje crème gebruiken. Goede voorbereiding is het halve werk! Goed voorbereide huid zal altijd beter reageren op een chemische peeling en zal veel sneller herstellen na de behandeling.
BEHANDELING

De huid wordt gereinigd met een speciale enzymatische reiniging, deze verwijdert het oppervlakkige vuil
Primer Plus Solution wordt aangebracht, deze bevat een lage concentratie aan zuren die zorgen voor een betere penetratie van de peeling
De aangepaste peeling wordt aangebracht met een gaasje, na enkele seconden begint de huid te tintelen en rood te kleuren, afhankelijk van de huidreactie kunnen meerdere laagjes peeling worden aangebracht
De PH Solution wordt aangebracht om de huid te neutraliseren en te kalmeren, deze kan opnieuw een tinteling veroorzaken
Eventueel aanbrengen van Lycogel, dit is een zuurstofdoorlatende camouflage die tevens het herstel bevordert

GOED OM TE WETEN!

in de zomermaanden worden de behandelingen afgeraden
tot minimaal 4 weken na de laatste behandeling dient u uit de zon te blijven
u wordt geadviseerd om gedurende de kuur zonnebescherming te gebruiken
om optimaal resultaat te kunnen bereiken wordt aangeraden om geadviseerde producten te gebruiken
krabben of pulken aan velletjes vertraagt de genezing

WORDEN DE BEHANDELINGEN VERGOED?

Indien er een medische indicatie is kan de behandeling (gedeeltelijk) uit het aanvullende pakket worden vergoed. Hiervoor is wel een verwijzing van de arts noodzakelijk.